Sociaal Fonds: 70 jaar solidariteit 

 

Op 6 november 1952 is de Stichting Sociaal Fonds Departement van Justitie opgericht. 

Het fonds draagt nu de naam Stichting Sociaal Fonds Ministerie van Justitie en Veiligheid, en voorziet nog steeds in een behoefte. Het fonds is er om medewerkers van JenV met financiële problemen te helpen. 

Het fonds is er voor alle medewerkers van JenV. Ook gepensioneerden en naaste familieleden van overleden medewerkers kunnen er een beroep op doen.

De hulp zal in de regel bestaan uit een renteloze lening. Voorwaarde is dat er sprake is van financiële nood. Leningen voor zaken die niet tot de eerste levensbehoeften horen, worden in principe niet verstrekt. In uitzonderlijke gevallen kan een schenking worden toegekend. 

Het Bestuur van het Sociaal Fonds beslist of er sprake is van (financiële) nood die past binnen de doelstellingen van het fonds en of er een lening of een schenking wordt verstrekt.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen en uw situatie aan ons voor te leggen. U hoeft geen donateur te zijn om gebruik te kunnen maken van onze kennis en kunde. Het aanvragen van een lening geeft geen garantie op de verstrekking ervan. 

Op de contactpagina van deze website vindt u de benodigde contactgegevens.